2017. szeptember 21., csütörtök

Lezajlott a 7. Adj, király, katonát! ifjúsági vetélkedő országos döntője


A jó hangulatot és a próbák levezetését az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) csapata, azaz a Gyomkommandó Burjánsereg biztosította Fülöp Júlia vezetésével. A zsűriben Csulák Péter, kolozsvári konzul, Magyarország Külügyminisztériumának képviselője, Dr. Zsemlyei Borbála, a Babe??Bolyai Tudományegyetem Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszékének oktatója, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetségének munkatársa, illetve Bozsó Imre Lehel, a Magyar Ifjúsági Tanács elnöke foglalt helyet. 

 

 

 

 

 

 

A bírálóbiztottság dicséretet ítélt meg a Terror Tengerik csapatának (Borók Barna Agyagfalva, Domokos Dániel Magyargoroszló, Darabont Réka Margitta), akik egyben a Napsugár Kiadó különdíját is kiérdemelték.

Szintén dicséretben részesültek a Rettenetes Retkek (Domokos Melánia Magyargoroszló, Veress Béla Csíkszentsimon, Szakács Anita Lécfalva). A díjazottak sorában harmadikok lettek a Siker Saláták (Máthé Eszter Székelyudvarhely, Pap Alma Nagyzerind, Costa? Andreea Claudia Székelykeresztúr), második helyezést értek el az Uralkodó Uborkák (Simófi István – Parajd, Futó Bence - Magyargoroszló, Portik Barna-Kund – Gyergyószentmiklós). Az országos döntő legügyesebb csapata a Pokoli Paradicsomok nevű „család” volt (Gombási Levente Ferenc – Torda, Simófi Dóra – Parajd, Horváth Anita Kobátfalva, Erdélyi Bálint – Csíkkozmás).


 

 

 

 

 

Az országos döntőn a vetélkedő keretén belül meghirdetett Adj további olvasnivalót mesepályázat díjazására is sor került. A beküldött munkák közül a zsűri Gagyi Anikó (Oroszhegy), Szigeti Nimród (Marosvásárhely), Szabó Anita (Nagybacon) meséit ítélte a legjobbnak, így ingyenes részvételt nyertek a MIT által szervezett Hun táborban, amelyre 2013. augusztus 1521. között kerül sor Sepsibesenyőn.


 

 

 

 

 

A rendezvény költségeihez és a résztvevők ajándékcsomagjainak összeállításához a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Gál Kinga Európai Parlamenti képviselő, a Hargita Megyei Europe Direct Központ, a Koinónia Kiadó, az Osiris Kiadó, valamint a Legendárium járultak hozzá.

 

A rendezvény megszervezésében és lebonyolításában való segítségért köszönet illeti az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE), az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF), az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) és a Romániai Magyar Cserkészszövetség (RMCSSZ) csapatát. A döntőre érkezők szállását az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE), étkezését a Culina Nostra Kft. biztosította. A helyszínért köszönet a János Zsigmond Unitárius Kollégiumnak. Köszönjük a segítségét szülőknek, pedagógusoknak, intézményvezetőknek, ill. mindazoknak, akik hozzájárultak a vetélkedő sikeréhez.

 

Az újabb, nyolcadik kiadásról és további részletekről a rendezvény honlapján (akk.mitesek.net) tájékozódhatnak.

Viszlát jövőben!

MIT-sajtóiroda 

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-04-23