2017. szeptember 21., csütörtök

MindentEldöntő Kolozsváron

 

      Utolsó állomásához érkezett a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által szervezett, nyolcadik alkalommal induló Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő. Az országos döntőre 2014. április 26-án került sor, amelynek a János Zsigmond Unitárius Kollégium tornaterme adott otthont. Idén január-február hónapok során a helyi szakaszokon több, mint 3000 résztvevő versenyzett az elődöntőkre való továbbjutásért. A döntőn negyvenhárom diák, azaz  14 csapat szállt versenybe.

      A helyszínen a MIT és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) lelkes csapata fogadta az érkező versenyzőket. A nyitóbeszédek során Fancsali Barna MIT elnök, majd Magdó János Magyarország kolozsvári főkonzulja köszöntötte a résztvevőket, a kísérő tanárokat, valamint a szülőket. 

      A vetélkedő katonás hangulatban zajlott, hiszen a műsorvezetők teljes hadifelszerelésben „képezték ki” a király katonáit. Az úgynevezett sorozás és zászlófelvonás után következtek a próbák, ahol a diákok felkészültségét, ügyességét és kreativitását pontozta a zsűri. A bíráló bizottságot Müller Katalin, a Napsugár Kiadó szerkesztője, Csulák Péter, Magyarország kolozsvári konzulja és Rácz Norbert, unitárius lelkész, korábbi szervező alkotta.

      A eredményhirdetés előtt még a Váróterem Projekt kedveskedett a diákoknak. Heltai Gáspár százegy fabulájából készült válogatás alapján, a paraFabulák című előadással léptek színre.

      A dobogós csapatok mellett, még további öt csapat részesült a MIT, a Napsugár Kiadó és az Életfa Családsegítő Egyesület különdíjában.

Az országos döntő nyertesei:

I. díj: Nap-hold szarvas csapat: Szőke Kálmán (Vargyas), Csata Aliz (Gyergyócsomafalva), Tamás András (Kápolnásfalu)

II. díj: A boldog emberek csapat: Costas Andreea Claudia (Székelykeresztúr), Both Eszter (Csíkszentsimon), Kőrössy Dávid (Nagyvárad)

III. díj: Kékliliom csapat: Jimon Lucian-Daniel (Kápolnásfalu), Muszka Barna (Segesvár), Gábor Anita Anasztázia (Etéd)

MIT különdíjban részesültek:

Piros tulipánok csapat: Jakab Hortenzia-Nelli (Újszékely), Gergely Anita-Barbara (Domokos), Futó Bence (Magyargoroszló) és a

Kékmén csapat: Dezső Orsolya (Csernáton), Rácz Réka (Szamosardó), Domokos Krisztián (Magyargoroszló)

Napsugár Kiadó különdíjat nyertek:

Kasik csapat: Boros Andrea (Csíkkozmás), Csiszér-Rajti Anna-Lilla (Székelykeresztúr), Agócs Gábor (Margitta) és a 

Tulipánok csapat: Zsámbok Emese Mária (Zimándújfalu), Batiz-Kis-Bandi Réka (Bánffyhunyad), Sófalvi Júlia (Etéd).

Továbbá, az Életfa Családsegítő Egyesület különdíját kapta a Hunok csapata: Rácz Adrienn (Homoródszentpál), Sasu Simon Kinga (Torda), Köllő Eszter (Gyergyószentmiklós), Jenei Melánia (Etéd).

      Az előkészületekért és a verseny lebonyolításáért köszönet jár az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet csapatának, valamint a rendezvény támogatóinak, a Bethlen Gábor Alapnak és a Székelyföldi Legendáriumnak.

 

Kolozsvár,

2014. április 27.

MIT-sajtóiroda

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.777268198959455.1073741850.169703746382573&type=1

 

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2014-04-28