2017. szeptember 21., csütörtök

Megtalálták az NCS Faktor a MITesek!

Szombaton, az idén kilencedik alkalommal megszervezett Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő MindentEldöntőjére került sor Kolozsváron. A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által szervezett eseménynek a János Zsigmond Unitárius Kollégium tornaterme adott otthon, ahova az elődöntők nyertesei és kísérőik érkeztek, Erdély közel ötven településéről.

A családok (csapatok) megalakulása után a jól ismert televíziós tehetségkutató műsor zenéjére érkeztek a be a mentorok (zsűrik), akik az NCS faktort, azaz a „Nagycsaládos faktort” keresték a vetélkedő részvevői között. A mentorok: Müller Katalin (szerkesztő, Napsugár Kiadó), Jobbágy Júlia (unitárius teológus, Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet) és Fancsali Barna (elnök, Magyar Ifjúsági Tanács) voltak.

Ezek után számos próbán keresztül a versenyzők rátermettségére, ügyességére, összetartására és tudására voltak kíváncsiak a műsor vezetői „Kisördög Júlia”, azaz Fülöp Júlia az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet elnöke és a rendezvény programjának felelőse, valamint „Sátános Ákos”, azaz Albert Nagy Ákos szintén unitárius teológiai hallgató. A műsorvezetők jókedve és a próbák mozgalmassága biztosította a rendezvény jó hangulatát, valamint a közönség bevonásával egy interaktív vetélkedőnek lehettünk szemtanúi.

A vetélkedő végén két darab különdíjat vehetett át a negyedik és ötödik csapat, a Napsugár Kiadó jóvoltából, illetve az első három helyeztetett a Székelyföldi Legendárium és MIT díjazta. A résztvevők mindannyian ott lehetnek az augusztus 12–18. között, Maksán megszervezett HUN-táborban.

Nyerteseink:

I. hely – Csodacsapat: Kelemen Lilla-Kornélia (Érmihályfalva), Sófalvi Júlia (Kőrispatak), Márton Andrea (Csíkszereda), Márton Mária (Bálványosváralja)

II. hely – NCS Partizánok: Bagoly Rebeka Paula (Szilágyperecsen), Cosmineanu Márk (Segesvár), Székely Bernadett (Homoródszentpál), Balogh Adrián Damián (Szamosardó)

III. hely – Fehér Sólyom: András Johanna (Somosd), Mihály Éva (Kápolnásfalu), Dombi Anita (Kézdivásárhely), Gergely Anita Barbara (Domokos)

IV. hely – Griffmadarak: Iszlai Beáta Kata (Nyárádszereda), Somodi Ágota (Etéd), Fazakas Jolán (Kézdivásárhely)

V. hely – Hargita: Horváth Yvette (Zimándújfalu), Balog Katalin (Csíkkozmás), Gergely Dorottya (Sepsiszentgyörgy), Nagy Dávid (Csíkszereda)

A novemberben meghirdetett mesepályázat nyerteseit szintén a döntőn tették közzé:

I. hely: Csiszér Gabriella (Szentháromság)

II. hely: Pál Katinka Szidónia (Vargyas)

III. hely: Varga Éva (Újszékely)

Az esemény során segítségünkre volt az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet lelkes csapata, a János Zsigmond Unitárius Kollégium, illetve a Napsugár Kiadó. Ez úton szeretnénk kifejezni hálánkat és megköszönni a segítségüket!

Főtámogatónk a Communitas Alapítvány volt. További támogatásokat a Bethlen Gábor Alap és a Székelyföldi Legendárium nyújtott.

 

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2015-05-28