2017. szeptember 21., csütörtök

MIT Küldöttgyűlés Szelterszen

 
Pénteken, június 24-én a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) Szelterszen tartotta soros küldöttgyűlését.  A megbeszélésen jelen voltak a MIT tagszervezeteinek: az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egyletnek (ODFIE), az Ifjúsági Keresztyén Egyesületnek (IKE), a Romániai Magyar Cserkészszövetségnek (RMCSSZ) és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetségének (MISZSZ) képviselői, valamint a MIT elnöksége. A küldöttgyűlésen részt vett az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) hat tagú küldöttsége is, akik – korábbi közös elnökségi egyeztetések nyomán – kérték tagfelvételüket az ernyőszervezetbe.
 
A napirendi pontok mentén, a tagszervezetek és a MIT elnöksége beszámoltak az elmúlt 3 hónap eseményeiről, a MIT küldöttgyűlése egyeztetett és határozott a szervezet nyári rendezvényeit illetően. A Romániai Magyar Cserkészszövetség (RMCSSZ) Szent György díjjal tüntette ki a Magyar Ifjúsági Tanácsot az elmúlt években végzett közös munka, együttműködés elismeréseként. A díjat Kasza Tamás, a szövetség elnöke adta át Sándor Krisztina MIT elnöknek.
 
Az elnökség és a tagszervezetek egyhangú támogatásával az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) csatlakozott az ernyőszervezethez, amelynek ezentúl teljes jogú tagja lett.
 
Sándor Krisztina (MIT elnök), valamint Soós Sándor (EMI elnök) szeretettel várja a sajtó képviselőit hétfőn, 2011. június 26-án a kolozsvári Spritz kávézóba, délelőtt 11 órától közös sajtótájékoztatóra.
 
MIT Sajtóiroda
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-06-27